Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط:

کشاورزان اصفهانی برای حدود ۱۷ روز با برپا کردن چادری در روبه‌روی پل خواجو اقدام به تحصن و اعتراض نسبت به عدم تحقق حق‌آبه‌ها و جاری نشدن آب در بستر زاینده‌رود بودند. علاوه بر این تحصن، در روز ۲۷ آبان تجمعی بزرگ برای جاری شدن زاینده‌رود و اعتراض به وضع موجود شکل گرفت.

به گزارش مهر، اما روز گذشته (جمعه) درست روبه‌روی پل تاریخی خواجو و در بستر خشک زاینده‌رود (جایی که پیش‌تر چادر‌های کشاورزان بود) اعتراضاتی شکل گرفت که به خشونت انجامید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نهایت این اعتراضات با پراکنده کردن معترضان توسط نیروی انتظامی و یگان ضدشورش به پایان رسید. استفاده از سنگ، گاز‌های اشک‌آور، حضور موتور‌ها روی پل تاریخی و موارد دیگر باعث ایجاد نگرانی نسبت به وضعیت پل‌های تاریخی اصفهان به خصوص پل‌خواجو شد.

ناصر طاهری گفت: اعتراضات اخیر در نزدیکی پل خواجو رخ داد و نگران آسیب به پل‌های تاریخی در اداره‌کل میراث فرهنگی استان اصفهان وجود داشت؛ از همین روی یگان حفاظت میراث فرهنگی در پل خواجو مستقر شد. البته خوشبختانه مردم نسبت به آثار تاریخی حساسیت دارند و به این آگاهی رسیدند که به این بنا‌ها آسیبی وارد نشود.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان ادامه داد: مردم برای مطالبه‌گری از دولت جمع شده بودند و بحث آسیب به آثار تاریخی به هیچ عنوان مطرح نبود، مردم به سطحی از آگاهی رسیدند که هیچ مشکلی در خلال تحصن کشاورزان و اعتراضات روز گذشته برای پل خواجو و دیگر آثار تاریخی اصفهان ایجاد نشد.

وی تاکید کرد: مردم اصفهان برای مطالبه آب و احیای زنده‌رود در هفته‌های گذشته گردهم جمع شدند و این مطالبه خود یک ارزش تاریخی دارد، مردمی که برای جریان رود در زیر پل‌های تاریخی مطالبه‌گری می‌کنند، هیچگاه به پل‌ها آسیبی نمی‌زنند.

طاهری درباره فرونشست در آثار تاریخی اصفهان که ناشی از عدم جاری بودن زاینده‌رود است، تصریح کرد: مساله فرونشست در اصفهان وجود دارد و سازمان زمین‌شناسی نیز آن را تأیید کرده است. فرونشست برای کل دشت اصفهان در حال وقوع است و قطعاً بنا‌های تاریخی نیز آسیب خواهند دید. ارزش‌های تاریخی و فرهنگی اصفهان معرف این شهر و حتی کشور در جهان هستند و باید به حفظ آثار تاریخی اهمیت ویژه داد.

وی افزود: در حوزه تخصصی میراث فرهنگی مشغول پیگیری بحران فرونشست در اصفهان هستیم و در جلسات مختلف نیز حضور داریم. با دستگاه‌های تخصصی در حوزه زمین‌شناسی ارتباطاتی گرفتیم و مشغول همکاری با این ارگان‌ها هستیم. اگر آب در زاینده‌رود جاری شود، قطعاً آثار تاریخی ما هم در امان خواهند بود.

معاون میراث فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی استان اصفهان گفت: پل‌های تاریخی سازه‌های آبی هستند و باید در بستر آبی به زیست خود ادامه دهند، در صورت جاری شدن آب، بسیاری از مشکلات پل‌های تاریخی حل خواهد شد. پابه‌های پل‌های تاریخی برای قرن‌ها در آب بوده و جاری نبودن زاینده‌رود آسیب به این پل‌ها وارد می‌کند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: معاون میراث فرهنگی استان اصفهان اعتراضات اصفهان پل تاریخی صراط تاریخی اصفهان پل های تاریخی میراث فرهنگی آثار تاریخی زاینده رود پل خواجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۶۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان گفت: آثار تاریخی کشف شده در گذر کمرزرین، مشخص‌ترین و گویاترین زبان تاریخ این کلان‌شهر است و اطلاعات خوبی را می‌توان از این آثار به دست آورد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدعلی ایزدخواستی امروز _شنبه پانزدهم اردیبهشت_ در حاشیه بازدید شهردار اصفهان از گذر کمرزرین اظهار کرد: باستان‌شناسی گذر کمر زرین در راستای کشف شواهد گام برداشت، اما در حال حاضر در حال بررسی و تحلیل این اکتشافات است و تصمیم دارد تمام موارد این آثار کشف شده را مورد بررسی قرار دهد.

وی افزود: در حال حاضر باستان‌شناسان، این گذر را به ۱۰ لایه تاریخی تقسیم کرده‌اند و تمام این لایه‌ها در حال بررسی است، همچنین این موضوعات در راستای شفافیت تصویر اصفهان در ادوار مختلف، بسیار تأثیرگذار است.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان تاکید کرد: این شواهد تاریخی، مشخص‌ترین و گویاترین زبان تاریخ این کلان‌شهر است و در حال حاضر به یک شاهد دست نخورده‌ای دست پیدا کرده‌ایم و اطلاعات خوبی می‌توان از این آثار به دست آورد که بهتر از اطلاعات مکتوب است.

ایزدخواستی گفت: با هماهنگی میراث فرهنگی و شهرداری در حال توسعه کاوش این گذر هستیم.

کد خبر 750485

دیگر خبرها

  • سرنوشت «تلخ» کارخانه‌ای که «موزه» نشد/«ریسباف» فقط «دست به دست» می‌شود!
  • کشف دیواره تاریخی در خیابان باباطاهر همدان
  • مرمت پل خاتون کرج آغاز شد
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • آثار تاریخی مکشوفه در گذر کمرزرین، گویاترین زبان تاریخ اصفهان است
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا