Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول سابق تشکل آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: مقصر اصلی اتفاقات اخیر دانشگاه صنعتی اصفهان هیات رئیسه دانشگاه بودند و باید مواخذه شوند و در این زمینه نباید با دانشجویان برخورد امنیتی نشود.
محمد اسکندری، مسئول سابق تشکل آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو به تحلیل اتفاقات اخیر پرداخت و اظهار کرد: در چند ماه گذشته توالی حوادث متعدد، فشار روانی را بر جامعه زیاد کرد و مقداری عصبیت در فضای دانشگاه‌ها و جامعه ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اسکندری با بیان اینکه تعدادی از شهدای سانحه سقوط هواپیمای تهران- کی‌یف، از دانش آموختگان دانشگاه صنعتی اصفهان بودند، افزو: همین امر باعث شد که فضای دانشگاه ما فضای احسساسی بیشتری نسبت به بیرون از دانشگاه تحت تأثیر سانحه سقوط هواپیما ایجاد شد که به نوعی بین استادان دانشگاه بیشتر از دانشجویان این فضا دیده می‌شد.

مسئول سابق تشکل آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اینکه هنوز گزاره‌های ارائه شده در خصوص سقوط این هواپیما دقیق نیست، ادامه داد: پس از اعلام اینکه سپاه به نحوی در سقوط این هواپیما دخیل بوده، موجی از اعتراضات از جنس اعتراضات سیاسی داخل دانشگاه‌های کشور شکل گرفت که شروع آن در دانشگاه امیرکبیر بود و دانشگاه صنعتی اصفهان نیز به عنوان محور اصلی اعتراضات خارج از فضای تهران مطرح شد.

وی به تشریح اتفاقات افتاده در دانشگاه صنعتی اصفهان پرداخت و گفت: روز شنبه به همت انجمن اسلامی دانشگاه مراسم یادبود در یادمان شهدای دانشگاه برگزار شد و دانشجویان در آنجا با روشن کردن شمع یاد شهدای این سانحه را گرامی داشتند. اما از نیمه این مراسم شعار‌هایی ساختارشکنانه مطرح شد.

اسکندری بیان کرد: اگر در اتفاقات آبان، ضعف‌های داخلی باعث شد اعتراض مردم به سمت شعار‌های ساختارشکنانه پیش برود، در این سری از اعتراضات آنچه در دانشگاه ما رخ داد به دلیل پیچیدگی‌های مساله، با سکوت و تأمل همراه شد.

وی با تأکید بر اینکه هیچ وقت دانشجویان معترض را برانداز یا ضدانقلاب خطاب نمی‌کنیم، گفت:، اما آن شعار‌ها و گفتمان در تجمعات دانشگاه ما از جنس حرکتی است که ذیل گفتمان براندازی شکل گرفته است.

مسئول سابق تشکل آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: پس از پایان برنامه عصر شنبه در دانشگاه ما، پیام‌هایی در فضای مجازی نزدیک به دانشگاه ما و در گروه‌هایی با اعضای زیاد، قرار گرفت که خبر از تجمع مقابل سلف دانشگاه می‌داد و از دانشجویان دعوت می‌کرد که در یکشنبه در این تجمع شرکت کنند.

وی با بیان اینکه این تجمع انسجام عملیاتی داشت، اظهار کرد: یک باره دیدیم که چند لیدر در چنین اتفاقی ظهور یافتند و به نظر می‌رسید تجمعات با نوعی پختگی در مدیریت اعتراضات همراه است.

اسکندری با باین اینکه شعار‌ها و نوع اعتراض مشابه اتفاقاتی بود که در دانشگاه امیرکبیر رخ می‌داد، افزود: اعتراضات به همین نحو ادامه یافت و در این میان چند اشتباه از سوی هیات رئیسه رخ داد که توالی این اشتباهات باعث شد فضای دانشگاه به سمت التهاب بیشتر برود.

وی ادامه داد: هیات رئیسه دانشگاه سعی کرد با لیدر‌های اعتراضات ارتباط برقرار کند، اما آنان را به خوبی با قوانین مرتبط با این نوع اعتراضات آشنا نکردند، حداقل لیدر‌ها را باید آگاه می‌کردند که وقتی می‌خواهند چنین حرکتی انجام دهند، چقدر سیلاسی تلقی می‌شود و چه عواقبی ممکن است داشته باشد.

اسکندری با بیان اینکه مساله بعدی این بود که به نظر می‌رسید هیات رئیسه دانشگاه در یک فضای همدلی با این اعتراضات قرار دارد، گفت: مسئولان دانشگاه بسیاری از تمهیداتی را که اندیشیده بودند، این فرضیه را تقویت می‌کرد که فضای ازادی را در اختیار دانشجو‌ها قرار داده اند.

وی با اشاره به تشکیل جلسات عمومی و خصوصی مسئولان دانشگاه با لیدر‌های اعتراضات گفت: صحبت‌هایی که در این جلسات مطرح می‌شد، نشون دهنده این بود که هیات رئیسه دانشگاه با این صنف اعتراضات به لحاظ گفتمانی همدل هستند و می‌خواستند که این شرایط در فضایی کنترل شده و مدیریت شده ادامه یابد، اما این اتفاق نیفتاد.

مسئول سابق تشکل آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد:، اما وقتی هیات رئیسه دانشگاه بین معترضان حضور یافتند، فضا به نحوی شد که عملا خود انان در جلسه‌ای در شب اعلام کردند که اشتباه کرده اند.

وی با بیان اینکه مساله بعدی این بود که خود مدیریت دانشگاه، در فضایی احساسی مشغول گرداندن مساله شده بود: یکشنبه شب هیات رئیسه دانشگاه اعلام کردند که از ابتدا باید عاقلانه فضا را مدیریت می‌کردند و همین امر نشان می‌دهد که از ابتدا، در فضایی احساسی به مدیریت پرداخته بودند.

اسکندری با بیان اینکه اشتباه بعدی مسئولان دانشگاه این بود که به اعتراضات رسمیت بخشیدند، گفت: روز دوشنبه در فضای مجازی پیام‌هایی رد و بدل می‌شد که نشان می‌داد که تجمعات با حمایت ریاست دانشگاه صنعتی برگزار شده است.

وی با اشاره به حضور ریاست و معاون فرهنگی دانشگاه روز یکشبنه بین تجمع کنندگان حضور یافتند، گفت: برایند سخنان مسئولان این بود که در فضای باز سیاسی را ایجاد می‌کنند، اما فضایی که ایجاد شده بود، نشان می‌داد که قول‌های هیات رئیسه دانشگاه کاملا غیرقابل انجام است.

مسئول سابق تشکل آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به اینکه فضای آزاداندیشی باید وجود داشته باشد، گفت:، اما کسی که در این فضا قرار می‌گیرد باید مسئولیت رفتار خود را به عهده گیرد.

وی ادامه داد: برداشت ما این است که رفتار هیات رئیسه دانشگاه در واقع به جای آنکه فضا را آرام‌تر کند، هیزمی بر آتش اعتراضات بود که روز دوشنبه شعله ورتر شد و حتی معترضان هیات رئیسه را پس زدند؛ چراکه معلوم بود وعده‌های هیات رئیسه قابل انجام نیست.

اسکندری به گفتگو و تعامل دانشجویان انقلابی با معترضان اشاره کرد و گفت: در این گفتگو‌ها معلوم شد که اعتراضات در بستر مشخصی شکل نگرفته و هدفی ندارد. عمدتا تصویری از یک مطالبه مشخص نداشتند؛ بنابراین اتفاقات رخ داده، فضای گفتمانی اعتراضات، براندازی بود.

وی با بیان اینکه ساده اندیشانه است اگر صرفا به اهانت‌ها یا شعار‌های ساختارشکنانه اهمیت دهیم، گفت: نگرانی ما این است که پشت این اعتراضات، به نظر می‌رسد اتاق فکر‌هایی داخل یا خارج دانشگاه وجود دارد که از احساسات دانشجویان سوءاستفاده می‌کند.

اسکندری با بیان اینکه نگرانی اصلی ما این است که آن اتاق فکر‌ها بخواهند سوء استفاده خو د. را از دانشجویان ادامه دهند، گفت: تجمعاتی که دانشجویان حزب اللهی برگزار کردند، شعار‌ها و نماد‌هایی که در آن تجمع مطرح شد، صرفا در تقابل با فضای گفتمانی موجود بود و تلاش کردیم که شعار‌ها همدلانه باشد و تنش‌ها را بیشتر نکند.

وی بیان کرد: نیرو‌های انقلابی با نجابت با این مساله برخورد کردند به نوعی که دانشجو در برابر دانشجو قرار نگیرد، در صورتی که بستر ایجاد شدن چنین شرایطی بسیار زیاد بود. به همین علت است که مساله ما این بود که با دانشجو‌ها برخورد امنیتی نشود.

مسئول سابق تشکل آرمان دانشگاه صنعتی اصفهان تأکید کرد: مقصر اصلی این وقایع، رفتار‌های متناقض مسئولان دانشگاه بود و این مسئولان هستند که باید با آن‌ها برخورد شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه صنعتی اصفهان اعتراضات دانشجویی سقوط هواپیمای اوکراینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۵۵۲۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهدی فضائلی عضو دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی، درباره اهمیت حضور مردم در دور دوم انتخابات مجلس اظهار داشت: انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی از نظر اهمیت تفاوتی با انتخابات دور اول آن ندارد و همه آن مواردی که باعث اهمیت حضور و مشارکت در انتخابات دور اول مجلس بود، در این دوره نیز به همان اندازه تاثیرگذار است.

وی در گفتگو با ایرنا، افزود: مشارکت و حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی به دلیل جایگاه مجلس و نقشی که نمایندگان مردم می‌توانند به واسطه بهبود روند قانونگذاری در کشور و نیز نظارت بهتر و دقیق‌تر بر اجرای قوانین داشته باشند، بسیار حائز اهمیت است و این موارد در دور دوم انتخابات نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم مانند دور اول انتخابات نمایندگان وجود دارد.

این فعال سیاسی بیان کرد: البته نمایندگان بسیاری از حوزه‌های انتخاباتی در همان دور اول با کسب اکثریت آرا، مشخص شدند اما در تعدادی از حوزه‌ها از جمله در تهران، انتخابات به دور دوم کشیده شد که امید است مردم در این دور از انتخابات نیز مشارکت جدی داشته باشند.

هر چقدر مجلس در امر قانونگذاری بهتر عمل کند دستگاه‌ها مسیر دقیق‌تری خواهند داشت

فضائلی یادآور شد: باید امیدوار باشیم که در شهرهایی که انتخابات مجلس به دور دوم کشیده شده است، مردم انقلابی، فهیم و همیشه در صحنه با درک بالای خود و با اهتمام لازم و مشارکت بالا پای صندوق‌های اخذ رأی حاضر شوند.

وی با اشاره به اینکه مشارکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از دو بُعد حائز اهمیت است، عنوان کرد: در بُعد اول، این اهمیت مربوط به مجلس شورای اسلامی و جایگاه اصلی آن در حوزه قانونگذاری است که وظیفه تقنین قوانین کشور و ریل‌گذاری را بر عهده دارد و در حقیقت این مجلس است که مسیر اجرایی و آینده کشور را ترسیم می‌کند.

این فعال رسانه‌ای تاکید کرد: بنابراین هر چقدر مجلس شورای اسلامی در امر قانونگذاری بهتر عمل کند و قوانین مصوب آن دقیق‌تر و ناظر بر اولویت‌های کشور باشد، به طور طبیعی می‌توانیم امیدوار باشیم مسیری که دستگاه‌های اجرایی در آینده بر اساس آن قوانین طی می‌کنند، دقیق‌تر و معطوف به اهداف جامعه باشد.

فضائلی گفت: در بُعد دوم، اهمیت مجلس شورای اسلامی به بحث نظارت آن بر اجرای صحیح قوانین بازمی‌گردد که این امر توسط نمایندگان مجلس انجام می‌شود و این نظارت هر چه دقیق‌تر و سالم‌تر انجام شود، می‌تواند در اجرای قوانین و در اینکه دستگاه‌های اجرایی وظایف‌شان را بهتر و دقیق‌تر انجام دهند، بسیار موثر باشد.

قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین در راس وظایف نمایندگان است

وی افزود: البته نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های دیگر هم نقش‌آفرینی دارند اما قانونگذاری و نظارت بر اجرای قوانین، در رأس اموری است که باید در آن نقش‌آفرینی داشته باشند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر مشارکت مردم در دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی یک پیام بسیار مهم به همراه خواهد داشت و آن پیام این است که نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه ایران وجود دارد.

تحلیلگر سیاسی بیان کرد: ابراز و به نمایش گذاشتن این نشاط اجتماعی و سیاسی هم می‌تواند برای مردم ایران و هم برای کسانی که از بیرون مسائل کشور ما را تحلیل می‌کنند و بر اساس آن تحلیل‌ها، تصمیم‌هایی در خصوص نحوه تعامل با جمهوری اسلامی اتخاذ می‌کنند، موثر باشد.

فضائلی یادآورشد: این نشاط اجتماعی و سیاسی می‌تواند یک پیام به همراه داشته باشد و در مقابل کسانی که نگاه منفی به کشور ما داشته و رفتارهای خصمانه از خود بروز می‌دهند، نقش بازدارندگی خواهد داشت.

انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود

فضائلی گفت: مشارکت بالای مردم در انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی برای دوستان کشور ما در سراسر دنیا هم یک پیام امیدوارکننده و خوشحال‌کننده را به همراه خواهد داشت و نشاط اجتماعی و سیاسی مردم ایران را در مقابل چشمان آنها به نمایش خواهد گذاشت.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به تعداد بیشتر نمایندگان تهرانی نسبت به نمایندگان شهرستانی، آنها هیات رئیسه مجلس دوازدهم را تعیین خواهند کرد، گفت: به عقیده من انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: البته نمایندگان تهران به لحاظ تعداد، در مجلس دوازدهم تعیین‌کننده هستند و تاثیرگذاری‌شان زیاد است ولی این طور نخواهد بود که مجلس دوازدهم و انتخاب هیات رئیسه آن، در انحصار آنها باشد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902976

دیگر خبرها

  • آجر لو : تفرقه می‌تواند مجلس دوازدهم را به شکست منجر کند/ به طور حتم، هیات رئیسه مجلس تغییراتی خواهد داشت + فیلم
  • آبروی اصفهان را برده، برخورد قضایی کنید |‌ به عنوان یک سپاهانی خود من شاکی‌ام
  • درخواست انتخاباتی عضو دفتر رهبری از مردم /انتخاب هیات رئیسه مجلس دوازدهم در انحصار نمایندگان تهرانی نخواهد بود
  • به دانشجویان خیانت شد/ اعتراضات صلح‌آمیز را با باتوم سرکوب کردند
  • جذب ۵۰ عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد / برخورد با استادی که شکایت دانشجویی داشت
  • در آمریکا چه خبر است؟
  • اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا نشانه بیداری جهانی است
  • فرانسه به دلیل اعتراضات دانشجویان، دانشگاه‌ها را تعطیل کرد
  • حمایت جایزه پولیتزر از دانشجویان پوشش دهنده اخبار اعتراض‌ها
  • بازداشت بیش از ۲۰۰ دانشجو فقط در یکی از دانشگاه‌های آمریکا